Zwarte zaterdag 2017 Frankrijk zal hoogstwaarschijnlijk vallen op zaterdag 29 juli en mogelijk ook op zaterdag 5 augustus. Net als voorgaande jaren wordt er ook bij de terugreis, 2 en 3 weken later, grote vakantie drukte verwacht op de wegen richting het noorden van Frankrijk. De reden van deze drukte is het terug reizende vakantie verkeer naar het noorden. Bekende knelpunten op de zwarte zaterdagen liggen voornamelijk op de wegen richting het zuiden van Frankrijk, bijvoorbeeld de route du soleil en de snelwegen naar Spanje. Indien mogelijk kunt u deze zaterdagen (en mogelijk ook de zondagen) dan ook beter vermijden als u in deze periode af wilt reizen naar het zuiden van Fankrijk. Als je er toch voor kiest om op of rond zwarte zaterdag door Frankrijk te reizen neem dan vooraf even deze informatie en tips over zwarte zaterdag Frankrijk om de hinder zoveel als mogelijk te beperken.

Zwarte zaterdag 2017 Frankrijk voorjaar

Op zaterdag 4 en zaterdag 11 februari wordt er ook extra drukte verwacht op de wegen in Frankrijk. In het weekend van 4 februari start de voorjaarsvakantie voor het noorden. In deze weekenden zullen veel Franse gezinnen met de auto op vakantie gaan naar het zuiden van Frankrijk. Op deze dagen wordt er ook grote drukte verwacht op de wegen richting het zuiden van Frankrijk. Dit zal met name richting de Rhône-Alpes-Auvergne en de Provence zijn omdat dit een populaire wintersport bestemmingen zijn vanwege de berg gebieden. Zo is bijvoorbeeld de Mont Ventoux niet alleen onder de wielrenners erg maar ook onder wintersporters. Als u met de auto op wintersport vakantie gaat naar de berg gebieden in Frankrijk, lees dan even de regels voor winterbanden in Frankrijk door voor u op reis gaat.

Zwarte Zaterdag 2016 Frankrijk 2

De Mont Ventoux in de zomer.

Definitieve informatie over zwarte zaterdag 2017 Frankrijk volgt later zodra de Franse verkeersdienst Bison Futé de verkeersprognoses heeft afgegeven voor de zomer periode in 2017. Verkeersregels Frankrijk zal dit nauwlettend voor u in de gaten houden. Als u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief aan de rechterkant van deze pagina, houden wij up op de hoogte omtrent Zwarte zaterdag 2017 Frankrijk.

Overzicht Zwarte Zaterdag 2017 Frankrijk

Voorlopig raden wij u aan om in uw vakantieplanning voor de zomer van 2017 rekening te houden met extra drukte op de weg in Frankrijk op de volgende zaterdagen:

  • Zaterdag 4 februari 2017 richting het zuiden.
  • Zaterdag 11 februari 2017 richting het noorden.
  • Zaterdag 29 juli 2017 – Zwarte Zaterdag 2017
  • Zaterdag 5 augustus 2017 – Zwarte Zaterdag 2017

Bison Futé verwacht dat zaterdag 29 juli en zaterdag 5 augustus 2017 in heel Frankrijk zwarte zaterdag zal zijn. Hieronder vind u een overzicht van de actuele verkeerssituatie in Frankrijk:

Zwarte zaterdag frankrijkHet is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verkeersregels in Frankrijk, zeker op zwarte zaterdag vanwege de grote verkeersdrukte. Tevens gelden er afwijkende regels in Frankrijk op deze dag om de verkeersveiligheid te verhogen. Verkeersveiligheid in Frankrijk is momenteel een belangrijk onderwerp vanwege het grote aantal ongelukken met (dodelijk) letsel tot gevolg. Lees hier meer over de verkeersregels in Frankrijk: