De Route Du Soleil, ofwel de Autoroute du Soleil, is de drukke noord zuid route door Frankrijk en loopt van Parijs naar Marseille. De totale lengte van de route van Parijs tot Marseille bedraagt bijna 800 kilometer. De Route du Soleil loopt over de A6 van Parijs langs Dijon naar Lyon en de A7 van Lyon naar Marseille en de Provence. De route bestaat grotendeels uit tolwegen en staat bekend om de zware filevorming op en rond zwarte zaterdag. De maximumsnelheid op deze tolwegen bedraagt 130 km/u waardoor u bij rustig verkeer een stuk sneller op bestemming kunt aankomen dan wanneer u de Franse binnen wegen neemt. Echter komt dit wel tegen een prijs, namelijk hoge brandstof kosten bij pompstations langs de Route Du Soleil en tolkosten welke behoorlijk kunnen oplopen als u de gehele noord-zuid route aflegt over de tolweg.

Route du Soleil parijs marseille

Bron: Google Maps

Hotels Route Du Soleil

Langs de Route Du Soleil bevinden zich veel hotels waar u mogelijk de lange rit in twee dagen kunt verdelen. In de drukke zomerperiode is het aan te raden om uw hotel vroegtijdig te boeken om teleurstelling en een lange zoektocht naar een hotel met vrije kamers te voorkomen. U kunt ook iets verder van de Route Du Soleil een hotel boeken, hier zijn de hotels vaak wat goedkoper en is de bezettingsgraad lager. Langs de Route Du Soleil kunt u in de volgende grote(re) steden een hotel boeken: Metz, Nancy, Dijon, Beaune, Mâcon en Lyon aan de A6 en Valence, Orange, Avignon en Marseille aan de A7. Via Booking.com kunt u gemakkelijk hotels boeken langs de Route du Soleil.

Route Du Soleil Tunnel Lyon

De Route Du Soleil loopt door het centrum van Lyon met als hoogtepunt de Tunnel de Fourvière. Dit is een tunnel van 1.853 meter dwars door Lyon waarna de A6 over gaat in de A7. In de tunnel geldt een maximum snelheid van 80 km/u voor 2 rijstroken in iedere richting. Deze route is vooral in de zomermaanden erg druk en kan dit zorgen voor een flinke vertraging tijdens uw reis. Een alternatieve route om Lyon te passeren is via de A46 en de N346 om vervolgens voor Vienne de A7 weer op te rijden.

route du soleil A46 en N346

Bron: Google Maps